4

#Taken

De neergestorte brug in Alphen aan den Rijn was natuurlijk wel een heftige gebeurtenis, maar wonder boven wonder zijn daarbij geen persoonlijke ongelukken gebeurd.

Koningshuis

“Als de Koning en de Koningin de provincie bezoeken, heet ik hen samen met de burgemeester van de betreffende gemeente welkom. Ik vind dit een mooi deel van mijn werk en vaak zeg ik tegen mezelf: wie mag dit nou doen? Ik kom op heel veel plekken. Ik ontmoet daar heel veel mensen. Het is zeker ook een eer om te mogen doen, want het koningshuis is absoluut een samenbindende factor. Telkens weer merk ik hoe belangrijk het is en hoezeer het op prijs wordt gesteld dat zij - samen of één van hen - acte de présence geven en daarmee het belang van wat daar gebeurt, onderschrijven. Ook de belangstelling die ze tonen; ik heb daar groot respect voor.

 

Het hoogtepunt van 2015 was Koningsdag in Dordrecht en de manier waarop we dat als Dordrecht, Drechtsteden en voor een deel ook de provincie gezamenlijk hebben gedaan. Aan zo’n dag gaat een enorme organisatie vooraf; het was heel bijzonder mijn rol als commissaris te mogen vervullen. Het enthousiasme en de vrolijkheid van de mensen is geweldig om mee te maken. Al met al een bijzondere ervaring.”